Home – Second. Skin

OVER SECOND.SKIN


Over Second.Skin
Mijn naam is Kelly Senger, woonachtig te Oldenzaal en in 2012 ben ik afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Na vier pittige maar ook hele leuke studiejaren ben ik werkzaam geweest in het MST te Enschede en in het gezondheidscentrum te Oldenzaal.
Tijdens het eerste jaar van mijn studie heb ik er al vaak over nagedacht om een eigen praktijk te starten maar altijd onder het mom: ‘Ik wil eerst veel ervaring op doen’. Dat heb ik gedaan en inmiddels ben ik 5 jaar huid- en oedeemtherapeut en behandel ik verschillende aandoeningen elke dag met heel veel enthousiasme en plezier. Ik vind het belangrijk dat iedereen een advies op maat krijgt en dat we samen goed bespreken welke behandeling het beste is.
Wat doet een huidtherapeut eigenlijk?
‘Een huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Mogelijke klachten die voortkomen uit huidaandoeningen zijn pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Daarnaast ontvangt de huidtherapeut regelmatig patiënten met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen.  De behandeling van patiënten gebeurt vaak in samenwerking met een dermatoloog, plastisch chirurg, medisch specialist of huisarts.
Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Patiënten kunnen van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen (van acne, oedeem tot ouderdomsvlekken) – en wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen (camoufleren van verkleuringen, verwijderen van tatoeages etc.). Daarnaast kan een preventief bezoek aan de huidtherapeut problemen of verergering van klachten voorkomen – denk aan het vroegtijdig ontdekken van huidkanker’
Mijn missie en visie
Mijn missie is om met al mijn aandacht passende en toegankelijke huid- en oedeemtherapie te bieden aan iedere patiënt.

Mijn visie is het behandelen en adviseren van patiënten met betrekking op de huid. Ik wil perfectie aanbieden middels professionele middelen maar toch tegen een scherpe prijs. Patiënten moeten zich op hun gemak voelen en mij vertrouwen als ze bij mij behandeld worden. Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk dat ik goed contact heb met de patiënt, dit is een belangrijk deel van de behandeling.

Samenwerking huisartsen Ootmarsum: www.hapootmarsum.nl en meerdere disciplines bij het Wildehof 2 te Ootmarsum.