10 feitjes die je nog niet wist over de huid! – Huidzorg Borne

10 feitjes die je nog niet wist over de huid!

10 feitjes die je nog niet wist over de huid.

BLOG #018

  1. Op elk individueel mens leeft een gigantische massa bacteriën, duizendmaal  de totale (!) menselijke wereldbevolking.
  2. Je huid heeft ongeveer 6 uur nodig om te herstellen van 1 douchebeurt. Als je dus een droge huid hebt: probeer echt kort te douchen.
  3. Bleekheid kan worden veroorzaakt door verminderde doorbloeding of doordat er te weinig rode bloedkleurstof (hemoglobine) wordt aangemaakt.
  4. Als je drie weken lang elke dag 30 milliliter wortelsap drinkt krijg je een licht oranje huidskleur.
  5. Als je een zonneallergie hebt kun je ervoor zorgen dat je huid de zon beter verdraagt door betacaroteen (stof in wortels, spinazie, groen kool, paprika, zoete aardappelen en rode bietjes maar ook in kaki, abrikozen, nectarines en mango’s) in te nemen.
  6. Zonder ons onderhuidse vetweefsel zou de huid maar drie kilo wegen, dankzij dit laagje weegt ze tot wel 20 (!) kilo.
  7. De huid is het grootse hormoonorgaan van ons lichaam.
  8. Bruin worden zonder zon? Koop een zelfbruiner met de werkzame stof: Deze stof hecht zich, middels een chemische reactie, aan de eiwitdeeltjes van de hoornlaag van de opperhuid. Deze stof is niet giftig.
  9. Lippen drogen uit doordat ze geen eigen talgklieren bezitten. Dit wist je misschien wel, maar dit denk ik niet: gebruik geen lippenbalsem met glycerine. Glycerine is weliswaar een natuurlijke, lichaamseigen bevochtiger, maar in te hoge concentraties aangebracht onttrekt het eerder vocht dan het in de zachte lippen huid te brengen.
  10. Zalf is vetter dan crème en bevat weinig tot geen water. Beter voor je droge lippen (en huid) dus!

 

 
LEAVE A REPLY