Melk en puistjes – Huidzorg Borne

Melk en puistjes

MELK EN PUISTJES

BLOG #017

Wat is de relatie tussen puistjes en melk? Deze vraag houdt mij al een tijdje bezig en ik probeer er zoveel mogelijk (wetenschappelijke) artikelen over te lezen maar helaas is er nog steeds niet echt veel over bekend. Zuivel schijnt de talgproductie te kunnen stimuleren waardoor acné kan verergeren. Even in in het kort: acné is een combinatie van puistjes, bultjes en mee-eters. Als er een bepaalde bacterie actief is vermengt die bacterie zich met de talg die verstopt zit in de porie en ontstaat er een ontsteking. De precieze oorzaak van acne is nog steeds onduidelijk. Wetenschappers zijn het er wel over eens dat er een paar factoren zijn die de acné kunnen verergeren:

  • overtollige talgproductie
  • stress
  • irriterende stoffen/producten (denk aan clearasil/garnier/etc..)
  • hormonen
  • suiker
  • huidtype
  • genen
  • melk?

Zuivel kan dus de talgproductie stimuleren. Talg is nodig om de huid soepel te houden. Als jouw huid echter teveel of te weinig talg aanmaakt kan dat huidproblemen veroorzaken. Hier kan zuivel een grote rol spelen want melk kan namelijk je insuline niveau verhogen. Dit kan resulteren in een verhoogde aanmaak van groeihormonen in de lever. Dit hormoon stimuleert weer de aanmaak van talg waardoor de poriën sneller kunnen verstoppen. Er zitten ook veel groeihormonen in de melk van de koe omdat dit bedoeld is om kalfjes goed te laten groeien. Deze hormonen kunnen nadelig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor acné. Ik zeg altijd gekscherend: melk is voor baby's en kalfjes. Probeer melk dus eens een tijdje te laten staan en kijk eens wat dit doet met je huid.

In mijn andere blogs geef ik nog meer tips tegen acné!

Mocht je na het lezen vragen hebben of een intake gesprek willen plannen (deze is altijd gratis) dan kun je mij bereiken op
info@huidtherapiesecondskin.nl
06 83 13 17 04

Liefs, Kelly
LEAVE A REPLY