Maar ik heb eigenlijk helemaal geen, …. – Huidzorg Borne

Maar ik heb eigenlijk helemaal geen, ....

Maar ik heb eigenlijk helemaal geen, ....

BLOG #016

problemen met mijn huid, kan ik dan wel bij jou terecht? Dit is een veel gestelde vraag de laatste tijd! Het antwoord is heel simpel: JA, natuurlijk kan je dan bij mij terecht! Ja ik heb huidtherapie gestudeerd en dit is therapie voor de zieke en beschadigde huid, maar ik richt mij ook heel erg op huidverbetering. Kijk, als je je gezicht prima vind en je bent overal helemaal oké mee is dat natuurlijk helemaal top. Maar als je niet helemaal blij bent met je huid kun je door een paar veranderingen zelf al zorgen voor verbetering. Mocht je houden van ontspanning, een warme deken over je heen, een lekkere massage en een relaxed achtergrond muziekje dan raad ik je écht aan om naar een schoonheidsspecialiste te gaan, heerlijk ontspannend. Zij doen natuurlijk ook aan huidverbetering maar een huidtherapeut kan en mag net even een stapje verder.
Wij (huidtherapeuten) mogen namelijk gebruik maken van hogere percentage's zuren.

Ik zal even kort uitleggen welke zuren er zijn:
1. Salicylzuur (BHA, betahydroxyzuur). Als enige vetoplosbaar en fantastisch bij acné omdat het ontstekingsremmend en talg regulerend werkt.

2. Glycolzuur (Aha, alphahydroxyzuur). Kleinste molecuul en kan daardoor diep in de huid dringen. De lage pH-waarde van het zuur zorgt ervoor dat huidcellen afsterven (klinkt eng, maar dit geeft een zeer positief effect op de huid). Ik werk vaak met glycolzuur --> percentage's 50-70%.

3. Melkzuur. Stimuleert de celvernieuwing, maar nog beter: melkzuur zorgt voor de stimulatie van aanmaak van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die het vochtgehalte in onze huid en andere weefsels van het lichaam op peil houdt. Het ontstaan van rimpels komt voor een groot deel door een tekort aan hyaluronzuur! Tevens remt melkzuur de aanmaak van pigmentcellen en is dus perfect voor mensen die last hebben van pigmentvlekjes.

4. TCA, trichloorazijnzuur. Dit zuur komt dieper  dan alle zuren hierboven en de percentage's kunnen variëren van 7 tot 30%. TCA kan de tweede huidlaag bereiken en daarom zetten we dit in om diepere huidschade te behandelen.

5. Jessner. Ik ben echt fan van deze peeling en ik werk daar nu ongeveer 7 jaar echt dagelijks mee. Jessner is een combinatie van zuren (melkzuur, salicylzuur en resorcinol). Deze peeling werkt ontstekingsremmend, talg reducerend en het laat de huidcellen sneller afschilferen. Resorcinol heeft tevens een jeukstillend effect. Deze peeling zet ik vaak in en ik zie hiermee de mooiste resultaten.

Ik kan me voorstellen dat het woord chemische peeling eng of zelfs afschrikwekkend klinkt maar zonder deze gecontroleerde huidbeschadiging is het onmogelijk om van buitenaf een gladder huidoppervlak te krijgen. De huid kan zichzelf heel erg goed repareren en juist daardoor kunnen we met behulp van bovenstaande zuren jouw weer een stralende huid geven!

Mocht jij nu denken, ik heb eigenlijk geen probleem maar ben wel benieuwd of je wat voor mij kan doen, laat het mij weten dan kunnen we samen overleggen.

Peeling

 

 

 
LEAVE A REPLY