Ben jij ouder dan 25? Lees dan dit. – Huidzorg Borne

Ben jij ouder dan 25? Lees dan dit.

Ben jij 25 of ouder? Dan heb ik hier wat tips voor jou!

BLOG #013

Vanaf ons 25e levensjaar neemt de productie van collageen en elastine af. Ze vallen simpelweg in slaap, worden wat lui. Collageen en elastine zijn eiwitten in spieren en bindweefsel die essentieel zijn voor een stevige huid. Ze houden je huid veerkrachtig en gezond. Maar wat is nou precies een gezonde huid?

Een gezonde huid kun je als volgt omschrijven:

  1. Je huid is zacht
  2. Je huid is stevig
  3. Je huid is ziektebeeldvrij
  4. Je huid is egaal van kleur
  5. Je huid is goed gehydrateerd

Kun je bij alle bovenstaande 5 punten volmondig JA zeggen? Top! Jouw huid is gezond, erg fijn. Mocht dit niet het geval zijn dan heb ik hieronder een aantal tips voor jou, speciaal voor als je boven de 25 bent, wat hey, jouw huid heeft nét dat beetje extra nodig!

Tip 1: Bescherm jezelf tegen de zon. Gaap, dit roep ik bijna in elke blog volgens mij maar tsja, het is de állerbelangrijkste tip. Elke dag minimaal factor 25 in de winter en factor 50 in de zomer.

Tip 2: Koop een grotere zonnebril. Vooral nu in de winter knijp je vaak met je ogen tegen die felle winterzon. Niet doen. Gewoon een mooie grote zonnebril kopen en opzetten in de auto of als je buiten aan het wandelen bent.

Tip 3. Droog je huid niet uit. Gebruik elke dag! een gezichtsreiniger die de huid niet alleen goed reinigt maar ook de natuurlijke beschermlaag van je huid in balans houdt. Deze beschermlaag heeft een barrièrefunctie die gemakkelijk verstoord kan raken door een te agressief reinigingsproduct. Vermijd agressieve cleansers of scrubs.

Tip 4. Probeer niet al te veel suikers binnen te krijgen. Suiker is echt gif voor je huid. Sorry ladies.

Tip 5. Start met producten die iets doen ín je huid. Ik werk zelf met het merk Image Skincare en door gebruik te maken van deze producten wordt je lichaam gestimuleerd zelf de slapende cellen weer wakker te schudden en aan het werk te zetten! Tevens zorgen de werkzame stoffen ervoor dat de cellen in de huid meer vocht vast houden waardoor je huid goed gehydrateerd wordt. De producten worden altijd afgestemd op jouw huid!

Heb je wat aan deze tips? Laat een berichtje achter op Instagram, zou ik leuk vinden 🙂

Liefs,

Kelly

22-01-2019

 

 

 

 

 
LEAVE A REPLY