DE reden dat de zonnebank geen zin heeft voordat je op vakantie gaat! – Second. Skin

DE reden dat de zonnebank geen zin heeft voordat je op vakantie gaat!

DIT is de reden dat de zonnebank geen zin heeft voordat je op vakantie gaat.

BLOG #008

Inmiddels weet iedereen wel dat de zonnebank (en de zon zelf ook) gevaarlijk is. Toch? Nog steeds krijg ik patiënten die mij heel vrolijk (en trots) vertellen dat ze eerst onder de zonnebank zijn geweest voordat ze op vakantie gaan, ‘want dan is mijn huid al lekker bruin en verbrand ik niet op vakantie’. Maar daar lieve mensen, daar klopt geen snars van. Zoals we weten geeft de zon straling af, UvA – UvB en UvC (die laatste bereikt het aardoppervlak niet). Ezelsbruggetje die je niet meer mag vergeten: de A in UvA staat voor Aging, de B staat voor Burning. Van UvB verbrand je dus. En wat is nou de hoofdreden dat ‘voorbruinen’ geen zin heeft? In de meeste zonnebanken zit UvA (en soms een lage UvB straling. Daarnaast zoeken mensen die vaker onder de zonnebank gaan ook vaker de zon op. Dat betekent dus dat je dubbele uv-stralen hebt en dus dubbele schade.

Eigenlijk zeg ik ook altijd tegen mijn patiënten: mijd de zonnebank. Het is echt nergens goed voor, dat bruine kleurtje blijft eigenlijk helemaal niet zo lang zitten en het is echt gevaarlijk. Zelfs zo gevaarlijk dat de kans op huidkanker met 75% toeneemt bij mensen die vóór hun dertigste met enige regelmaat onder de zonnebank gaan. Oei.

Mijn tip: haal het uit een potje. Zelf ben ik fan van de instant self tan care producten van de Kruidvat. €2.99. Doe er je voordeel mee 😉

15-06-2018

 
LEAVE A REPLY