Klachten die er (misschien) niet hoeven te zijn? – Second. Skin

Klachten die er (misschien) niet hoeven te zijn?

KLACHTEN DIE ER (MISSCHIEN) NIET HOEVEN TE ZIJN?

BLOG #005

Gisteren had ik een afspraak met Monique Tijhof. Zij is Metabolic Balance begeleider en orthomoleculair adviseur. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig naar dat stapje verder; huidtherapie in combinatie met gezonde voeding omdat ik denk dat hier veel, nee heel veel, winst te behalen valt. Want ik denk namelijk al heel lang dat huidproblemen in relatie staan met ‘verkeerde’ voeding. Met voeding die heus wel gezond is maar niet voor diegene met eczeem. Of rosacea. Of acne.

Metabolic Balance adviseur, wat houdt dat precies in? ‘ Bij elke deelnemer worden 36 bloedwaardes gemeten en aan de hand daarvan krijgt hij/zij een persoonsgericht voedingsplan. Een compleet pakket op maat dus. De samenstelling van de maaltijden en de voedingsrichtlijnen, ondersteunen de natuurlijke productie van insuline, een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling. Zo wordt het mogelijk klachten als hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, te hoge bloedsuiker, artrose, migraine te verminderen of te verhelpen en het gewicht blijvend te reguleren’.!
En dit allemaal door voeding die bij jouw past. Het gaat hierbij echt om de 80-20 regel, 80% gezonde voeding (veel groente!) en af en toe een biertje of patatje.
Monique vertelde dat ze een paar jaar geleden erg veel last heeft gehad van haar voeten en stijfheid in haar lichaam en dat ze zich daar geen raad mee wist. Via een bevriende fysiotherapeut is ze terecht gekomen bij Metabolic Balance en binnen een week waren haar klachten al een stuk verminderd.
Meerdere mensen die ik volg (eentje daarvan is Richard de Leth) vertellen ons dat we in Nederland bezig zijn met dweilen. Dweilen terwijl de kraan open staat. Hier geloof ik heilig in à we proberen van alles op te lossen maar veel beter is het om de oorzaak aan te pakken, om die kraan dicht te draaien. Mijn interesse is ontzettend aangewakkerd. Dat was het al een tijdje maar nu nog meer. Ik ga mij hier in verdiepen en houd jullie op de hoogte van mijn ontwikkelingen. Spreek ik mijzelf nu tegen met mijn behandelingen? Nee; want ik kan nog steeds door middel van apparatuur en peelingen jouw huid ontzettend goed onder controle krijgen. Maar ik wil wel graag een stapje verder. Ik ben vooral benieuwd wat Metabolic Balance, deze nieuwe levensstijl, kan bijdragen aan bijvoorbeeld klachten als eczeem & rosacea omdat ik mensen heel erg graag wil helpen. Helpen om van klachten af te komen die er wellicht niet hoeven te zijn.

01-06-2018

 
LEAVE A REPLY