RIMPELS – Second. Skin

RIMPELS

ZO GA JE RIMPELS TEGEN

BLOG #3

Vanaf ons 25e (!) levensjaar vallen twee belangrijke componenten in onze huid ‘in slaap’. Collageen en elastine. Dit zijn eiwitten in spieren en bindweefsel en behoorlijk belangrijk voor de versteviging en elasticiteit van de huid. Ook door de zon neemt de kracht van elastine af. In 1 zin kan ik jou dus vertellen hoe je je heel goed kunt beschermen tegen rimpels: smeer je in met een SPF (SunProtectionFactor). Elke dag. Ook in de winter. Mijn advies is om in de zomer met minimaal factor 30 smeren en in de winter is een factor 15/20 echt prima.
Veel crèmes beweren rimpels tegen te gaan: dit bestaat niet. Elke dag goed beschermen met een zonnebrandcrème werkt veel beter en

deze kan je gewoon gebruiken als dagcrème!

Iedereen die rond de 30 is zal ongetwijfeld een keer ’s morgens in de spiegel hebben gekeken en hebben gedacht: hmmm, dat ziet er wel iets anders uit dan 10 jaar geleden. Dat komt dus doordat elastine wordt afgebroken en ook niet meer wordt aangemaakt.  Wat heel erg goed werkt zijn producten waar salicylzuur of glycolzuur in zijn verwerkt. Dit zal echt een verbetering zijn voor je gezicht. Deze stoffen werken namelijk exfoliërend, dat wil zeggen: deze stoffen halen de dode huidcellen weg en zorgen dat de nieuwe gezonde cellen sneller naar boven komen. Daarnaast werkt het zeer verhelderend voor een doffe huid! Echt een aanrader.
Als er al meerdere fijne lijntjes en rimpeltjes zichtbaar zijn kan een crème met retinol erg goed werken. Vitamine A is de werkzame stof en deze crème kan op doktersrecept worden aangevraagd.
En als allerlaatst zijn er natuurlijk een aantal cosmetische en huidtherapeutische behandelingen die erg goed werken, denk aan de dermapen – TCA peeling of Natural Face Lifting. Laatstgenoemde behandeling ga ik uitwerken in een andere blog! Ben jij nieuwsgierig geworden? Op mijn website en Instagram pagina staan de behandelingen uitgewerkt.

23-05-2018.
LEAVE A REPLY